پس از سپری شدن شش سال از ممنوعیت واردات خودرو به مناطق آزاد، واردات خودرو به مناطق آزاد با ابلاغ آیین نامه های دولت در سال ۱۴۰۳ برای همه افراد حقوقی و حقیقی میسر شد.
امکان واردات چه خودروهایی به منطقه وجود دارد؟
بطور کلی به استناد مصوبات هیات وزیران، خودروهای بنزینی صرفا باید نو با حجم موتور کمتر از ۲۵۰۰ سی سی و ارزش کمتر از ۲۰ هزار یورو باشند و همچنین خودروهای هیبرید و برقی را می توان نو و کارکرده با حداکثر سن ۵ سال و ارزش حداکثر ۴۰ هزار یورو و حجم موتور کمتر از ۲۵۰۰ سی سی وارد نمود.
آیا افراد حقیقی نیز می توانند نسبت به واردات خودرو اقدام کنند؟
در خصوص واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده، افراد حقیقی هم مجوز واردات خودرو دارند ولیکن ترتیبات آن با دستور معاون محترم اقتصادی سازمان برای منطقه آزاد کیش در حال تنظیم و بررسی نهایی بوده و به زودی اعلام خواهد شد. در خصوص اشخاص حقوقی و شرکت ها نیز با تاکید مدیرعامل محترم سازمان هیچ انحصار و محدودیتی برای واردات خودرو وجود نداشته و پس از هماهنگی با واحد بازرگانی و گمرک سازمان می توانند نسبت به واردات اقدام نمایند. لذا پرداخت هر مبلغی تحت عناوینی مثل ثبت آماری، اسقاط، خدمات پس از فروش و امثالهم صرفا منوط به ارائه رسید پرداخت به مصرف کننده داشته و اساسا سازمان هیچ مبلغی را تحت این عناوین وصول نمی نماید.
آیا خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی، راه اندازی شده است؟
سازمان منطقه آزاد کیش طی فراخوانی از همه متقاضیان ارائه این خدمات دعوت بعمل آورده و هر مرکزی که بتواند استانداردهای مربوطه که مهمترین آن ISQI و ۱۹۱۱۷ است را احراز نماید، میتواند با اخذ مجوز از واحد بازرگانی شروع بکار نماید. لیست تمام متقاضیان به همراه شرایط احراز شده ایشان به واردکنندگان محترم رسما اعلام شده و در تابلوی اعلانات گمرک سازمان نیز اطلاع رسانی عمومی شده است و از سال ۱۴۰۴ نیز ترخیص خودروهای وارداتی بدون ارائه خدمات پس از فروش مقدور نخواهد بود.
اسقاط خودروهای فرسوده جزیره چگونه انجام می شود؟
در حال حاضر به دلیل برخی مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران، خروج خودروهای فرسوده چه در قالب قطعات یدکی و چه در قالب ارکان قابل استفاده به سرزمین اصلی مجاز نمی باشد ولیکن جناب آقای دکتر کبیری مدیرعامل محترم سازمان به منظور اخذ مجوزات لازم در این خصوص با مقامات ذیربط در هیات دولت مکاتبه و مذاکراتی داشتهاند. همچنین به منظور خروج خودروهای فرسوده به سایر کشورها نیز مقرر است با ورود خودروهای کافی برای نوسازی و اطمینان از عدم فشار مضاعف به مصرف کنندگان و ناوگان حمل و نقل عمومی که همواره مورد تاکید مدیران ارشد سازمان است، شیوه نامه ای با در نظر داشتن منافع عمومی تصویب و ملاک عمل خروج تدریجی خودروها با عنایت به قوانین قرار گیرد.
آیا خودروهای ورود موقت، قابل پلاک شدن به صورت دائم و قطعی هستند؟
خودروهای ورود موقت قطعا و به هیچ وجه پلاک دائم نخواهند شد. این خودروها صرفا برای مدت دو سال مجوز حضور در منطقه را دارند و برای رعایت این قانون، ضمن اینکه تعهدنامهای به گمرک سازمان ارائه نمودهاند، تضمینی به اندازه دو برابر ارزش خودروی وارد شده به امور مالی سازمان تحویل گردیده تا خروج خودرو از منطقه تضمین شود. وفق قوانین در صورت عدم خروج خودروها در زمان مقرر، وصول تضامین و توقیف خودرو به ظن قاچاق صورت می گیرد. تمدید مهلت خودروهای ورود موقت شده پس از دو سال منوط به وجود ظرفیت قانونی برای تمدید و همچنین تصمیم گیری هیات مدیره سازمان در تاریخ سررسید با عنایت به اقتضائات مدیریتی و عدم وجود منع قانونی در آن زمان دارد.
میزان عوارض واردات خودرو به منطقه آزاد کیش چقدر است؟
مقرر است از سال ۱۴۰۴ مبنای اخذ عوارض برای خودروهای برقی و هیبریدی همان ۵ درصد ثابت مانده و مقیاس اخذ عوارض برای خودروهای بنزینی، حجم موتور آنها و حداکثر ۲۵ درصد اخذ شود. همچنین خودروهای هیبریدی تاکسی مشمول ۱ درصد و تاکسی بنزینی ۱۰ درصد عوارض گمرکی خواهند بود. همچنین عوارض واردات بصورت موقت نیز بصورت سالیانه در قالب هزینههای خدماتی دریافت و وصول می شود.
بر اساس این گزارش خودروی ورود موقت فقط شامل خودروهای با حجم موتور بیش از ۲۵۰۰ سی سی و ارزش بیش از ۴۰ هزار یورو می شود و از ورود هر گونه خودرو جهت اخذ پلاک موقت بدون داشتن این شرایط جلوگیری بعمل می آید.